Verbetering van de veiligheid bij bushaltes

Miljoenen mensen in Nederland maken ieder jaar gebruik van de bus als het openbaar vervoersmiddel van hun voorkeur, om naar school of het werk te gaan of om even te gaan winkelen of uit te gaan.

Hoewel busreizen betrekkelijk veilig zijn (zeker als je dat vergelijkt met autorijden of fietsen), gebeuren er veel ongelukken die leiden tot letsel en zelfs de dood.

Een punt van zorg is de veiligheid bij bushaltes, waar passagiers in- en uitstappen, vaak in dichtbevolkte stedelijke gebieden.

Het grote aantal ongelukken in Londen heeft het stadsbestuur ertoe gebracht een oproep te doen om actie te ondernemen voor verbetering van de veiligheid. Ze wijzen op het feit dat er in 2017 1231 incidenten met verwondingen als resultaat waren en zeiden: “Het doel [van de openbaar-vervoersorganisatie van Londen, TfL] van nul ongelukken over 12 jaar is volstrekt niet ambitieus genoeg, zeker als je ziet dat het aantal aanrijdingen toeneemt. De pogingen van TfL lijken vooral neer te komen op verbetering van het remmen in noodsituaties, maar er is technologie waarmee dode hoeken kunnen worden geëlimineerd en die achteraf kan worden aangebracht op bussen.”

Dode hoeken aanpakken

Het besturen van een bus brengt allerlei uitdagingen met zich mee. Buschauffeurs hebben niet alleen te maken met afleiding door passagiers, ze moeten ook veilig bij een bushalte stoppen en weer veilig wegrijden, rekening houdend met de nabijheid van andere voertuigen, fietsers of voetgangers.

Veiligheidscamera’s voor dode hoeken en sensorsystemen kunnen van onschatbare waarde zijn voor chauffeurs, omdat ze daardoor kunnen zien wat er zich zoal rondom hun voertuig bevindt en ook wat er zich in de bus zelf afspeelt.

Met Backeye®360, het populaire product van Brigade, kunnen chauffeurs de dode hoeken aan de achterkant en de zijkanten van hun bus in de gaten houden, zodat ze direct voertuigen, fietsers of voetgangers op de weg zien.

Dit intelligente systeem met vier camera’s elimineert dode hoeken en helpt de chauffeur bij het manoeuvreren bij lage snelheid door hem een overzicht van de volledige omgeving (360°) van het voertuig te geven in één enkel beeld.

Het systeem combineert beelden van vier ultragroothoekcamera’s, door van bovenaf een overzicht van de volledige omgeving van het voertuig te geven. Dit is essentieel voor buschauffeurs, die regelmatig bij haltes stoppen, vooral in stedelijke gebieden en hiermee wordt het risico van aanrijdingen met mensen en objecten gereduceerd en schade aan het voertuig zelf voorkomen.

We hebben echter nog andere producten die helpen bij het bevorderen van de veiligheid. Ons ultrasoon obstakeldetectiesysteem attendeert de chauffeur op obstakels in de buurt van zijn voertuig, of deze nu bewegen of stilstaan. De chauffeur krijgt een akoestische en/of visuele waarschuwing over de afstand tussen de bus en een voetganger of andere weggebruiker.

Onze veiligheidsproducten voor voertuigen kunnen achteraf worden aangebracht. We zijn er trots op dat wij aan de veilige omgeving werken voor passagiers, chauffeurs en andere weggebruikers.

Als u meer informatie wenst over ons assortiment van veiligheidsproducten voor voertuigen, neem dan contact op. Wij zijn u graag van dienst.

Tags

Year